HTML

Univerzum

Az Univerzum keletkezésének egy teljesen új, a kvantum elmélet felhasználásával, mindent megmagyarázó, racionális világkeletkezési elmélet.

Friss topikok

Linkblog

A vulkáni forró gázok hasznosítása egyben a kitöréseket is gátolja - A NASA álláspontja a blog tudományos tartalmát illetően

2011.12.03. 15:10 Synux

A vulkáni forró gázok hasznosítása egyben a kitöréseket is gátolja

Ha a vulkán kürtőjén keresztül a vulkán gyomrába, egészen a magma kamráig, a magma felülete fölé, két méter átmérőjű samot csövet vezetnek, amely két méter vastagon szigetelő szilikon réteggel van befedve, és két cm vastagon még teflonbevonattal is el van látva, a magas hőmérsékletnek ellenáll, és a füstgázok áramolhatnak benne. A samot cső tizenkét méteres magasságig függőlegesen áll, amit egy ugyanilyen vízszintesen futó két méter átmérőjű környílással ellátott samot csőbe illeszkedik. Száz méteren keresztül a szigetelt samot cső vezeti el a füstgázokat, ezután elegendő egy szigeteletlen acélcső a gázok kiáramoltatására. A függőleges szigetelt samot csövet négy oldalról tömör samot rudakkal támasztják ki, úgy hogy a szigetelt függőleges samot csőre egy méterszer egy méteres mágnes körgyűrűt szorítanak. A samot rudak végeit egy méter hosszon olvasztott vasba mártják, úgy, hogy a vas egy méter vastagon befedje. Kihűlve és megszilárdulva a mágnes gyűrű magára vonzza, majd húsz centiméter keresztmetszetű öntött vas szegecsekkel rögzítik minden oldalról néggyel – néggyel. Ezután már stabilan fog állni a samot cső. A tartó rudak vízszintesen fekszenek a kráter felszínére húzott húsz centiméter vastagságú beton rétegen. A samot rudak végére ötszáz kg – s vastömböket erősítenek a stabilitás fenntartás érdekében. A vastömböket a beton alá ágyazzák.

A füstgázokat többféleképpen lehet hasznosítani, de mivel a kivitelezés nagyon drága, ezért kizárólag a kitörés megakadályozása a fő szempont. A Földön egyedül a Mount St. Helens kitörésének megakadályozására ajánlja az Univerzum Irányító Rendszere.

Szuper vulkán kitörésétől nem kell tartani, mivel a Föld belső erői átlagos eloszlásban vetítődnek ki a felszínre, az Indiai óceán és a Csendes óceáni kőzetlemezek találkozása alatt a mélységben gyülemlik össze a gázok nagyobb mennyisége, amelyek a következő hegység felgyűrődés hatvan millió éves ciklusa letelte után, azaz kb. nyolc ezer év múlva okoz hatalmas katasztrófát. Erről a témáról bővebben, már egy korábbi részben dokumentáltam.

Nyolc ezer év múlva már egy másik, emberek alkotta földön él majd az emberiség, ezért aggodalomra semmi ok.

Bővebb információért forduljanak az Univerzum Irányító Rendszeréhez!

 

A NASA álláspontja a blog tudományos tartalmát illetően

                                                                               

A NASA már szeptember óta ismeri a blogom, de mivel az idáig ismert tudománytól merőben eltérő tudományos ismereteket boncolgat, hát nem megy egyik napról a másik napra az átállás. Minden egyes állítás, igazolásra ítéltetett, amelyek elvégzése időbe telik, gondolom, egyszer csak végeznek vele. Tudják, hogy a Mars eltűnt, és a holdjai a megszokott pályáikon keringenek tovább, ezért egyértelművé vált, hogy nincs tömegvonzás. A bizonyítás nagyon egyszerű, ha megalkotják az atom processzoros, gondolati mintákkal vezérelt számítógépet, mivel minden egyes általam leírt információ az univerzális memóriákból és hálózatból előhívható. A szilícium atomos csatornaváltós TV pedig megteremti az univerzális intelligenciákkal a kapcsolatfelvétel lehetőségét. A pardigmaváltás a tudományos körökben nem megy egyszerűen, fel kell adni minden régi megrögzött, beidegződéssé vált tudományos elméletet az Univerzum működésére vonatkozóan, ezért néha eszement cselekedetekre ragadtatják magukat. A nagy közönség elé nagy konzíliumok nélkül nem mernek kiállni, ezért gyakran hónapokig titkolóznak, cseles dolgokkal próbálják elterelni a figyelmet az igazságról. A blog minden egyes állítása a valóságot tükrözi, ezt a NASA sem tagadja, a következő e- mailt írták nekem:

Új ablakbanAz összes kibontása

Az összes összecsukása

Llewellyn, Alicia (JSC-IA)[VALADOR INC] alicia.llewellyn-1@nasa.gov címzett: saját magam

részletek megjelenítése szept. 26.

 

 

Thanks for your interest in the International Space Apps Challenge. Over the coming months we will be reviewing all the ideas submitted and working to identify cities around the world to host the event. Please watch our site (http://open.nasa.gov/appschallenge/) for developing problem statements and updates on partners and local events as they are confirmed.The unique opportunity of the Challenge is the commitment to engage your expertise and entrepreneurial spirit to help advance the exploration mission and address challenges of global importance. Jump in, speak up, keep sharing your ideas! All problem statements posted are open for comments, and we want to hear your responses to the ideas and to each other. 

 

Please also follow our Twitter feed (@intlspaceapps) or our Facebook page (https://www.facebook.com/spaceappschallenge) to keep up with the latest news on the Challenge. 

 

Best, 

The NASA Open Government Initiative 

http://open.nasa.gov

 

open data + open source + open technology

 

From: <univerzum20110730@gmail.com>
Reply-To: "univerzum20110730@gmail.com" <univerzum20110730@gmail.com>
Date: Sat, 24 Sep 2011 08:49:32 -0500
To: Alicia Llewellyn <alicia.llewellyn-1@nasa.gov>
Subject: New submission from Contact Us

 

Nos, aki eddig egy kreatív badarságnak tartotta a blog információs tartalmát, a NASA egyáltalán nem, igaz még hivatalos állásfoglalás nem született, reménykedünk az Irányító Rendszerrel, hogy egyszer talán elfogadott, hivatalos tudománnyá emeli a vezető tudományos világ.

1 komment

Címkék: tudomány gondolat elmélet univerzum

A bejegyzés trackback címe:

https://univerzumkeletkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr343434250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

izaliza 2012.01.03. 07:54:03

Várjuk a Marsról szóló információkat.
süti beállítások módosítása