HTML

Univerzum

Az Univerzum keletkezésének egy teljesen új, a kvantum elmélet felhasználásával, mindent megmagyarázó, racionális világkeletkezési elmélet.

Friss topikok

Linkblog

Észrevételezések IV.

2014.05.15. 20:35 Synux

 A Magyar Nemzet ma közölte a Nem menekülhetünk a viharoktól c. cikkében, hogy a viharokat, az Egyenlítőre jellemző ciklonok, sarkok felé tolódása okozza. Ezen a linken lehet elolvasni:

http://mno.hu/termeszet/nem-menekulhetunk-meg-a-viharoktol-1226634

A déli-és északi sarkvidékekről indul a nagy nyomású hideg levegő az alacsonyabb nyomású melegebb légkör felé, és annál könnyebben keveredik az alacsonyabb nyomásúval, minél nagyobb az energia szintek közötti különbség. A fokozott naptevékenység hatására a többlet besugárzás az Antarktisz jegének olvadását, és nyomáscsökkenését okozza, a légkör is fokozatosan melegszik. A megszokottól kisebb nyomáson kiáramló hideg levegő nem ugyanazon a helyen fogja elindítani a ciklonképződését. Az a nyomás most arra elegendő, hogy a déli sark felé 62-km-re az Egyenlítőtől okozzon ciklonképződést. Az északi sarkon ugyanilyen folyamatok nyomják a sark felé 53-km –re. A Csendes - és az Indiai óceán feletti légtömegek átlagosan jellemző energia szintjeik közötti különbség fokozatosan felbomlik, ezért ott nagy változás érzékelhető. Az Atlanti óceán felett azért nincs nagy változás, mert a nagy változás a szárazföld felett zajlik, gondoljunk csak az európai és észak amerikai viharokra, hideg betörésekre. A fokozott naptevékenység miatt borult fel az egész klíma egyensúly, a széndioxid kibocsátás, és az üvegházhatású gázok csak minimálisan befolyásolják a globális felmelegedést. Egy becsületes magyar tudós, aki a NASA-nál, dolgozott, azt már bizonyította, hogy nem az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést, de a NASA nem engedte, hogy ez hivatalosan kiderüljön.

Az erről szóló cikk az alábbi linken olvasható:

http://atlatszo.hu/2012/05/01/magyarleaks-nem-talalt-hibat-az-mta-a-miskolczi-fele-klimaelmeletben/

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány gondolat elmélet univerzum

A bejegyzés trackback címe:

https://univerzumkeletkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr686172033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása